- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Mouka pšeničná hladká | 2 |
Voda | 70 |
Česnek | 3 |
Cibule | 20 |
Vepřový bok bez kosti a kůže (syrový) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 1430 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutý bůček zbavený žeberních kostí a maso z plece nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky, česnekem rozsekaným na drobno, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.