- Autor: lenchov
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Kroupy ječné | 150 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Cibule | 80 |
Česnek | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Máslo čerstvé | 20 |
Dochucovadla:
paprika sladká, sůl
Energetická hodnota celkem: 3817 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 154,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ
Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na másle dozlatova orestujeme cibuli, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu (cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme. V originál receptu se cibulka smaží na slanině (60g) a přidává se uzené maso. V rámci redukce jsem vynechala a použila směs jako přílohu ke kuřeti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.