TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kroupy se zelím

Zpět
  • Autor: lenchov
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika sladká, sůl

Energetická hodnota celkem: 3817 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 20, Sacharidy (g): 154, SAFA (g): 12, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 33, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1272 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 51.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme. Na másle dozlatova orestujeme cibuli, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu (cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme. V originál receptu se cibulka smaží na slanině (60g) a přidává se uzené maso. V rámci redukce jsem vynechala a použila směs jako přílohu ke kuřeti.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři