TOPlist


Čočková polévka s párkem a smaženou cibulkou

  • Uživatelský recept
  • Autor: Aurinath
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čočka velkozrnná (v suchém stavu)200
Párky vídeňské200
Cibule120
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Mrkev100
Celer bulva100
Petržel - kořen50
Česnek30
Mouka pšeničná hladká20

Energetická hodnota celkem: 6709 kJ

Bílkoviny (g): 86, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 176 SAFA (g): 20 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1677 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 5 Cukry (g): 12.5 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

Sůl, Pepř, Majoránka, Vegeta,

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu a dle návodu uvaříme předvařenou čočku. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, koření, maggi a podravku (vegetu). Rozehřejeme pánev a na troše oleje osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, lehce zasypeme moukou a chvilku smažíme. Přidáme do hrnce s čočkou a již změklou zeleninou. Pokrájíme párky a vložíme do hrnce. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, 2 minuty hřejeme a následně podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma