- Autor: Aurinath
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná (v suchém stavu) | 200 |
Párky vídeňské | 200 |
Cibule | 120 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Mrkev | 100 |
Celer bulva | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Česnek | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, Pepř, Majoránka, Vegeta,
Energetická hodnota celkem: 6709 kJ
Bílkoviny (g): 86,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 20,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1677 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 5, Cukry (g): 12.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Do hrnce dáme vodu a dle návodu uvaříme předvařenou čočku. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, koření, maggi a podravku (vegetu). Rozehřejeme pánev a na troše oleje osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, lehce zasypeme moukou a chvilku smažíme. Přidáme do hrnce s čočkou a již změklou zeleninou. Pokrájíme párky a vložíme do hrnce. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, 2 minuty hřejeme a následně podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.