- Autor: Sajmina
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana zakysaná 12% | 2 |
Hovězí maso zadní průměr | 4 |
Olej olivový | 2 |
Dochucovadla:
2 lzice kulicek černého pepře, 4 lzice nasekané zelené petrželky, steaková hrubě mletá sůl, 4 lžice brandy
Energetická hodnota celkem: 107 kJ
Bílkoviny (g): 1,
Tuky (g): 2,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 27 kJ
Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Kuličky pepře dáme do hmoždíře a rozdrtíme na větší kousky nebo dáme do utěrky a poklepeme paličkou. Pepřem posypeme steaky a papř do nich zamáčkneme. Na pánvi rozpálime olej (1 polévková lžice) a steaky dáme na pánev a pečeme nejprve na jedné straně 3 min., pak steak otočíme a pečeme znovu 3 min. Po vyjmutí z pánve S osolíme steakovou hrubě mletou solí a polijeme zbylým olivovým olejem. Do výpeku dáme brandy a zapálíme, aby zmizel alkohol. Pak dáme do výpeku zakysanou smetanu a petržel a prohřejeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.