TOPlist
Sledujte nás:

Šťavnatý steak na pepři (O)

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

2 lzice kulicek černého pepře, 4 lzice nasekané zelené petrželky, steaková hrubě mletá sůl, 4 lžice brandy

Energetická hodnota celkem: 107 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 27 kJ

Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Kuličky pepře dáme do hmoždíře a rozdrtíme na větší kousky nebo dáme do utěrky a poklepeme paličkou. Pepřem posypeme steaky a papř do nich zamáčkneme. Na pánvi rozpálime olej (1 polévková lžice) a steaky dáme na pánev a pečeme nejprve na jedné straně 3 min., pak steak otočíme a pečeme znovu 3 min. Po vyjmutí z pánve S osolíme steakovou hrubě mletou solí a polijeme zbylým olivovým olejem. Do výpeku dáme brandy a zapálíme, aby zmizel alkohol. Pak dáme do výpeku zakysanou smetanu a petržel a prohřejeme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři