TOPlist
Sledujte nás:

Vepřové maso dušené v mrkvi

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, muškátový květ, mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 1870 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 10 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. Očištěnou mrkev podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k poloměkkému masu. Po krátkém podušení pokrm zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Dobře rozmícháme, ochutíme muškátovým květem a mletým pepřem a společně podusíme. Ke konci pokrm ochutíme cukrem, zalijeme mlékem a společně dodusíme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 11. 2012 22:42
Napište komentář...

Naši partneři