TOPlist


Vepřové maso dušené v mrkvi

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Mléko polotučné průměr20
Cukr průměr5
Mouka pšeničná hladká5
Mrkev100
Vepřová krkovice (syrová)120
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 1870 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 19 SAFA (g): 10 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, muškátový květ, mletý pepř

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. Očištěnou mrkev podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k poloměkkému masu. Po krátkém podušení pokrm zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Dobře rozmícháme, ochutíme muškátovým květem a mletým pepřem a společně podusíme. Ke konci pokrm ochutíme cukrem, zalijeme mlékem a společně dodusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

09. 11. 2012 22:42

filipova

Napište komentář...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma