- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Mléko polotučné průměr | 20 |
Cukr průměr | 5 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Mrkev | 100 |
Vepřová krkovice (syrová) | 120 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový květ, mletý pepř
Energetická hodnota celkem: 1870 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 19,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky přibližně po 25 g. Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. Očištěnou mrkev podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k poloměkkému masu. Po krátkém podušení pokrm zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Dobře rozmícháme, ochutíme muškátovým květem a mletým pepřem a společně podusíme. Ke konci pokrm ochutíme cukrem, zalijeme mlékem a společně dodusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.