TOPlist


Hamburská vepřová kýta

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Smetana na vaření 10 % tuku průměr10
Mléko polotučné průměr50
Cukr průměr2
Mouka pšeničná hladká10
Hořčice plnotučná 5
Ocet5
Citrony3
Cibule10
Celer - bulva4
Petržel - kořen4
Mrkev4
Okurky sterilované15
Šunka dušená strojová20
Slanina anglická8
Olej běžný (průměr)10
Vepřová kýta (syrová)120

Energetická hodnota celkem: 1782 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 8 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián

Postup přípravy

Opláchnutý díl vepřové kýty protkneme polovinou dávky šunky a sterilované okurky. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a podusíme na třetině dávky tuku se slaninou nakrájenou na kostičky. Do základu přidáme osolené maso, kořeníme je divokým kořením, přidáme pečlivě opláchnutý a nakrájený citron, maso zastříkneme octem, mírně zalijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze druhé třetiny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného promíchání vaříme. Během vaření přidáme do omáčky mléko a nakonec ji zjemníme smetanou. Provařenou omáčku přecedíme přes hustý cedník a znovu krátce povaříme. Zbylou dávku šunky a okurky nakrájíme na nudličky a podusíme na zbývajícím tuku. Při podávání na povrchu masa dáváme podušenou šunku s okurkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

04. 05. 2012 14:16

Belnea

Napište komentář...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma