TOPlist


Segedínský guláš

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Cibule15
Zelí bílé kysané80
Mouka pšeničná hladká5
Mléko polotučné průměr25
Vepřová plec (syrová)120
Olej běžný (průměr)10

Energetická hodnota celkem: 1431 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 9 SAFA (g): 7 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, kmín, mletá paprika

Postup přípravy

Opláchnutý díl masa vepřového bůčku nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na polovině dávky tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a mírně zalijeme vodou. Do cibulového základu vložíme nakrájené maso, osolíme je, okořeníme kmínem a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme překrájené kysané zelí a opět podusíme. Nakonec zahustíme guláš zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a pokrm zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme mléko, guláš dosolíme a krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma