- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Cibule | 15 |
Zelí bílé kysané | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Mléko polotučné průměr | 25 |
Vepřová plec (syrová) | 120 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 1431 kJ
Bílkoviny (g): 25,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnutý díl masa vepřového bůčku nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme ji na polovině dávky tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a mírně zalijeme vodou. Do cibulového základu vložíme nakrájené maso, osolíme je, okořeníme kmínem a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme překrájené kysané zelí a opět podusíme. Nakonec zahustíme guláš zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozmícháme a pokrm zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme mléko, guláš dosolíme a krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.