TOPlist


Špekové knedlíky

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Uzený bok50
Špek15
Žemle tuková100
Mouka pšeničná hrubá30
Vejce celá průměr12
Mléko polotučné průměr75
Sádlo vepřové škvařené25
Cibule25

Energetická hodnota celkem: 4662 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 88 SAFA (g): 34 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Postup přípravy

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme včetně chrupavek a spolu se slaninou nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do pekáče, necháme v troubě částečně osmahnout, přidáme žemli nakrájenou na kostičky a společně za občasného promíchání necháme opražit do světle nazlátlé barvy. Z prosáté mouky, trochy soli, vajec, koření a mléka smícháme řidší hladké těstíčko. Do těstíčka zamícháme opražený bůček se slaninou a žemlí a vzniklou hmotu necháme přikrytou chvíli odpočinut. Z odpočinuté hmoty tvarujeme kulaté knedlíky, vkládáme do vařící mírně osolené vody a vaříme 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou nebo špejlí a udržujeme je teplé v páře. Na sádle osmažíme do světlé nazlátlé barvy drobně nakrájenou cibuli. Při expedici knedlíky rozkrojíme na poloviny a přelijeme sádlem s osmaženou cibulí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma