TOPlist
Sledujte nás:

Špekové knedlíky

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, květ mletý

Energetická hodnota celkem: 4662 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 88, SAFA (g): 34, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 4

Postup přípravy

Opláchnutý bůček uvaříme doměkka, zcela vykostíme včetně chrupavek a spolu se slaninou nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do pekáče, necháme v troubě částečně osmahnout, přidáme žemli nakrájenou na kostičky a společně za občasného promíchání necháme opražit do světle nazlátlé barvy. Z prosáté mouky, trochy soli, vajec, koření a mléka smícháme řidší hladké těstíčko. Do těstíčka zamícháme opražený bůček se slaninou a žemlí a vzniklou hmotu necháme přikrytou chvíli odpočinut. Z odpočinuté hmoty tvarujeme kulaté knedlíky, vkládáme do vařící mírně osolené vody a vaříme 10-12 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou nebo špejlí a udržujeme je teplé v páře. Na sádle osmažíme do světlé nazlátlé barvy drobně nakrájenou cibuli. Při expedici knedlíky rozkrojíme na poloviny a přelijeme sádlem s osmaženou cibulí.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři