TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Bramborové "chlupaté" placky s kedlubnovým zelí a uzeným

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, petrželová nať, tymián

Energetická hodnota celkem: 7655 kJ

Bílkoviny (g): 112, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 207, SAFA (g): 14, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 10

Energetická hodnota na 1 porci: 1914 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 51.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 11.5, Vláknina (g): 9.3, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Bramborové placky: Část brambor si den předem uvaříme. Syrové brambory oškrábeme a nastrouháme, přidáme i najemno nastrouhané uvařené oloupané brambory. Přidáme mouku, krupičku, vejce, nasekanou petrželku, sůl a vypracujeme v hladké, ale tekutější těsto. Dle potřeby zahustíme moukou. Z těsta tvarujeme placky přímo na pánvi a opékáme z každé strany na mírném plameni na troše řepkového oleje. Kedlubnové zelí: Na troše oleje opečeme cibuli, přidáme větvičku tymiánu a poté na nudličky nakrájenou kedlubnu. Vše ještě krátce opečeme, podlijeme mlékem, osolíme a dusíme doměkka (cca 15 minut). Uzené: Uzené prohřejeme buď na pánvi nebo lehce povaříme ve vodě, nakrájíme na porce a podáváme.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři