TOPlist


Francouzské brambory

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana do omáček 19%15
Olej běžný (průměr)12
Uzená krkovice80
Mléko polotučné průměr20
Strouhanka10
Cibule15
Vejce celá průměr40
Brambory zimní210
Sůl3

Energetická hodnota celkem: 2387 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 31, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 10 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 6


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý

Postup přípravy

Uzenou vepřovou plec uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na drobnější kostičky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a vychladlé nakrájíme na silnější plátky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a vychladé nakrájíme na silnější plátky. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova na polovině dávky tuku. Zapékací misku vymažeme druhou polovinou tuku a vysypeme strouhanou houskou. Na dno rozložíme polovinu dávky nakrájených brambor, mírně osolínme, opepříme, na brambory nasypeme nakrájené uzené maso, naklademe plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbývající brambory, opět je mírně osolíme a opepříme a pokapeme zbývajícím tukem. Pokrm vložíme do vyhřáté trouby, po částečném propečení zalijeme mírně osolenými vejci, rozšlehanými se smetanou a mlékem a pečeme, až vaječná zálivka ztuhne a povrch pokrmu je zbarvený.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma