TOPlist


Paprikový lusk plněný

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cukr průměr3
Mouka pšeničná hladká10
Rajský protlak30
Ocet5
Petržel - kořen2
Celer - bulva3
Mrkev3
Paprika žlutá 75
Cibule13
Strouhanka10
Vejce celá průměr8
Olej běžný (průměr)8
Vepřová krkovice (syrová)50
Hovězí maso přední průměr (syrové)25

Energetická hodnota celkem: 1628 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 31 SAFA (g): 6 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, bobkový list, nové koření, pepř celý

Postup přípravy

Do opláchnutého, jemně umletého masa přidáme rozmíchaná vejce, trochu soli, pepř, strouhanou housku, polovinu dávky cibule nakrájené najemno, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na díly. Paprikové lusky omyjeme, vykrojíme stopky, vnitřky zbavíme semen a papriky naplníme připravenou masovou směsí. Na části tuku mírně osmahneme na jemné plátky nakrájenou zeleninu a zbylou cibuli, přidáme koření, zastříkneme octem, přidáme rajčatový protlak a trochu vody a uvedeme do varu. Do vařícího základu narovnáme naplněné papriky a zvolna je dusíme asi 1/2 hodiny, potom je vyjmeme. Základ zahustíme světlou zásmažkou, připravenou ze zbylé dávky tuku a z prosáté mouky, zalijeme zbylou dávkou vody, pečlivě rozšleháme a za občasného promíchání vaříme alespoň 20 minut. Před ukončením varu omáčku přisladíme, podle potřeby ji dosolíme a nakonec ji přecedíme na podušené papriky, které v ní ještě znovu krátce podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma