TOPlist


Srnčí kýta na smetaně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Smetana na vaření 10 % tuku průměr40
Víno bílé suché10
Cukr průměr2
Hořčice plnotučná 2
Mouka pšeničná hladká10
Citrony10
Ocet5
Petržel - kořen5
Mrkev5
Celer - bulva5
Cibule10
Olej běžný (průměr)10
Slanina anglická15
Srnčí kýta (syrová)140

Energetická hodnota celkem: 1629 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 7 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Vykostěné maso odblaníme, opláchneme, protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, stáhneme motouzem, opečeme krátce asi na 1/3 dávky tuku a vyjmeme. K tuku od opékání přidáme další 1/3 dávky tuku, na ní osmahneme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a octa, přidáme pečlivě omytý na plátky nakrájený citron, koření, vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, rozředíme částečně vodou a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Asi v polovině varu přidáme hořčici a cukr a omáčku podle potřeby dosolíme a zjemníme bílým vínem a smetanou a po převaření ji procedíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma