TOPlist
Sledujte nás:

Srnčí kýta na smetaně

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Energetická hodnota celkem: 1629 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 16 SAFA (g): 7 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3

Postup přípravy

Vykostěné maso odblaníme, opláchneme, protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, stáhneme motouzem, opečeme krátce asi na 1/3 dávky tuku a vyjmeme. K tuku od opékání přidáme další 1/3 dávky tuku, na ní osmahneme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a octa, přidáme pečlivě omytý na plátky nakrájený citron, koření, vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, rozředíme částečně vodou a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Asi v polovině varu přidáme hořčici a cukr a omáčku podle potřeby dosolíme a zjemníme bílým vínem a smetanou a po převaření ji procedíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři