TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kapustové karbanátky

Zpět
  • Autor: fonty
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 2838 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 102, SAFA (g): 5, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1419 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Ráno namočím ovesné vločky - na velkou kapustu dávám 0,5kg vloček. Kapustu předem nevařím, pouze na jemno nakrájím a smíchám ve velké míse s vločkami, velkou nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, 4 vajíčky a strouhankou. Z koření dávám někdy pouze majoránku, někdy i trochu směsi na mletá masa. Celé to míchám rukama, snažím se vytvořit hmotu, která se příliš nerozpadá a nelepí na ruce. Když nedrží po hromadě, přidám vejce. Když je to moc patlavé, tak strouhanku. Na plech dám trochu oleje, rukama tvaruju karbenátky, obalím je ve strouhance a dávám na plech. Troubu nechám předehřát na 250, peču asi 20min (v každí troubě to bude jinak), pak karbenátky otočím, podle potřeby přidám trochu oleje a ještě chvilku dopeču, až jsou pěkně zbarvené a mají křupavé kraje. Podávám s brambory nebo kaší a když zbude, tak na večeři po studenu s chlebem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři