- Autor: fonty
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sádlo vepřové škvařené | 2 |
Strouhanka | 27 |
Vejce celá průměr | 55 |
Vločky ovesné | 100 |
Kapusta hlávková | 290 |
Energetická hodnota celkem: 2838 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1419 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ráno namočím ovesné vločky - na velkou kapustu dávám 0,5kg vloček. Kapustu předem nevařím, pouze na jemno nakrájím a smíchám ve velké míse s vločkami, velkou nakrájenou cibulí, česnekem, kořením, 4 vajíčky a strouhankou. Z koření dávám někdy pouze majoránku, někdy i trochu směsi na mletá masa. Celé to míchám rukama, snažím se vytvořit hmotu, která se příliš nerozpadá a nelepí na ruce. Když nedrží po hromadě, přidám vejce. Když je to moc patlavé, tak strouhanku. Na plech dám trochu oleje, rukama tvaruju karbenátky, obalím je ve strouhance a dávám na plech. Troubu nechám předehřát na 250, peču asi 20min (v každí troubě to bude jinak), pak karbenátky otočím, podle potřeby přidám trochu oleje a ještě chvilku dopeču, až jsou pěkně zbarvené a mají křupavé kraje. Podávám s brambory nebo kaší a když zbude, tak na večeři po studenu s chlebem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.