TOPlist


Husa pečená

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Husa s kůží průměr (syrová bez kostí)180

Energetická hodnota celkem: 2808 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 25 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Očištěnou husu opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a upečeme po obou stranách dozlatova. Upečenou husu z výpeku vyjmeme. Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce převaříme a procedíme. Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla. Při expedici jednotlivé porce podléváme šťávou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

13. 11. 2011 21:08

Martina78

Jasně, která z nás co si tu zapisují si dá 2940 Kj na porci?

03. 08. 2011 23:15

ladynka

Husa to je zabiják linie...

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma