TOPlist


Databáze potravin

Husa s kůží průměr (syrová bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1560 kJ
  • Bílkoviny: 16 g
  • Tuky: 34 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 13.9 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.17 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u husy je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete husu i s kůží, je obsah tuku velmi vysoký a takto připravenou husu do jídelníčku určitě nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete husu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější jsou však libovější krůtí či kuřecí prsa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma