TOPlist


Lazaně

  • Uživatelský recept
  • Autor: Marie Musilová
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřové mleté průměr500
Cibule100
Česnek20
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)600
Mouka pšeničná hladká50
Máslo čerstvé50
lazaně120
Olej olivový40
Eidam 30%120

Energetická hodnota celkem: 13860 kJ

Bílkoviny (g): 161, Tuky (g): 218, Sacharidy (g): 163 SAFA (g): 100 Cukry (g): 41 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2772 kJ

Bílkoviny (g): 32.2, Tuky (g): 43.6, Sacharidy (g): 32.6 SAFA (g): 20 Cukry (g): 8.2 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

pepř mletý, oregáno, tymián, sůl, muškátový oříšek

Postup přípravy

cibule, česnek, nakrájíme dáme na olej, zesklovatět, přidáme maso, necháme dusit. připravýme bešamel,máslo, mouka mléko,zpřidáme 2/3 sýra a necháme rozpustit, do zapekací misky dáme bešamel, lazaně,maso a sřtídáme. vrchní vrstva bešamel, posypeme zbytkem sýra a dáme na 30minut pési přklopené, odklopíme a dopečeme do zlatova 5-10 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma