TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Lazaně s mletým masem a zeleninou

Zpět
  • Autor: Issina
  • Doba přípravy (min.): 70
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

Bazalka, sůl, pepř, muškátový květ mletý.

Energetická hodnota celkem: 12243 kJ

Bílkoviny (g): 177, Tuky (g): 128, Sacharidy (g): 262, SAFA (g): 68, Cukry (g): 52, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ

Bílkoviny (g): 22.1, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 32.8, SAFA (g): 8.5, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Mletou libovou plec opečeme na pánvi Wook na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a česnekem, přidáme nakrájený pórek, papriky, mírně podlijeme a dusíme do měkka, cherry rajčata spaříme horkou vodou, zbavíme slupek, nasekáme a přidáme k masové směsi se zeleninou, vše osolíme, opepříme a přidáme bazalku dle chuti. Mezi tím si připravíme bešamel - z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, vymícháme bešamel, který ochutíme solí a muškátovým květem. Na dno pekáčku položíme vrstvu těstovin - lazaní, polijeme je bešamelem, položíme vrstvu plátkové goudy, opět položíme lazaně, zalijeme bešamelem, pokryjeme vrstvou masové směsi a tak pokračujeme s jednotlivými vrstvami dále, až jsou do pekáčku vloženy veškeré ingredience. Končíme vrstvou lazaní, politých bešamelem a pokrytých plátkovým sýrem. Pečeme v troubě ohřáté na 180 stupňů 45 minut, lépe přikryté poklicí. Krájíme jednotlivé porce a na talíři je ozdobíme zelenou bazalkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři