Paprika žlutá
Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
- Energie: 120 kJ
- Bílkoviny: 1 g
- Tuky: 0.3 g
- Sacharidy: 6 g
- SAFA: 0.1 g
- Cukry: 3 g
- Vláknina: 1 g
- Sůl: 0.01 g
Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Žlutá paprika je bohatým zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Papriku je vhodné zařazovat do jídelníčku.
Komentáře
Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se
Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma
Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma