TOPlist


Databáze potravin

Pórek

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 140 kJ
  • Bílkoviny: 2 g
  • Tuky: 0.3 g
  • Sacharidy: 6 g
  • SAFA: 0.1 g
  • Cukry: 4 g
  • Vláknina: 2.8 g
  • Sůl: 0.04 g
Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Pórek je zdrojem vitaminu K, provitaminu A, vitaminu C, kyseliny listové a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Pórek je vhodné zařazovat do jídelníčku.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma