- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 15 |
Máslo | 10 |
Slanina anglická | 15 |
Krůta s kůží průměr (syrová bez kostí) | 180 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1774 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Očištěnou krůtu opláchneme, prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny, mírně osolíme na povrchu i uvnitř a ztvarujeme motouzem nebo ocelovou jehlicí. Zbylou polovinu dávky slaniny nakrájíme na drobné kostičky, částečně roztavíme, přidáme polovinu dávky másla, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme a zastříkneme trochou vody. Na cibuli se slaninou vložíme připravenou krůtu a za občasného přelévání výpekem a přidávání vody ji upečeme do nazlátlé barvy a doměkka. Měkkou krůtu ze šťávy vyjmeme. Zbylou šťávu upravíme na potřebné množství, zjemníme zbylým máslem, podle potřeby přisolíme a krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.