TOPlist


Databáze potravin

Krůta s kůží průměr (syrová bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 670 kJ
  • Bílkoviny: 20 g
  • Tuky: 8 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 3.6 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.28 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u krůty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete krůtu i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravenou krůtu do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete krůtu zařadit do jídelníčku. Nahradit ji můžete kuřetem, které má podobné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma