- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Sůl | 1 |
| Ocet | 5 |
| Cibule | 4 |
| Petržel - kořen | 4 |
| Mrkev | 4 |
| Celer - bulva | 4 |
| Štika (syrová) | 150 |
| Máslo čerstvé nesolené | 10 |
Dochucovadla:
sůl, nové koření, bobkový list, pepř celý
Energetická hodnota celkem: 892 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 2,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Očištěnou, vykuchanou rybu opláchneme a nasekáme na porce. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící osolené vody, přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření a vaříme asi 10 minut, přidáme ocet a znovu krátce povaříme. Do várky se zeleninou vkládáme porce ryb a zvolna vaříme doměkka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






