- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Sůl | 1 | 
| Petržel - nať | 2 | 
| Vejce celá průměr | 110 | 
| Slanina anglická | 40 | 
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1313 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 21, 
                                                        Tuky (g): 25, 
                                                        Sacharidy (g): 2,
                                                        SAFA (g): 10,
                                                        Cukry (g): 1,
                                                        Vláknina (g): 0,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na drobnější kostky nebo plátky, částečně roztavíme, vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce a zvolna mícháme, až směs mírně zhoustne. Vejce posypeme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou a ihned expedujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









