- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Strouhanka | 30 |
Mléko polotučné průměr | 15 |
Vejce celá průměr | 12 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Žampiony | 170 |
Olej běžný (průměr) | 18 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1561 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 40,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 4,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Očištěné, opláchnuté žampiony necháme odkapat, větší překrojíme na půlky a osolíme. Pak je obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance a usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.