TOPlist


"Sójová čína" s houbami shitake (v komentáři více variací)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Alisi.No1
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě250
Zeleninová směs Wok mražená průměr (Bonduelle)450
Sójová omáčka32
Bujón průměr (v suchém stavu)11
Sójové kostky, nudličky, plátky, granulát (Bona Vita)200

Energetická hodnota celkem: 3119 kJ

Bílkoviny (g): 109, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 3 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 71 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 780 kJ

Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 13.8 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 17.8 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, houbové koření, koření na čínu

Postup přípravy

Sojové kostky uvaříme dle návodu, ale přidáme nejlépe bio bujon. Vodu slijeme a kostky dáme na pánev, kde je lehce orestujeme zakapané sojovou omáčkou, přidáme "povolenou" mraženou směs Wok (či jinou alternativu dle mého komentáře pod receptem) a vše dovaříme. Jedná se o rychlou, zdravou a chutnou večeři, pokud si k tomu dáte kuskus nebo rýži, máte oběd :-)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 05. 2015 09:16

PS: Podle chuti můžete obměnit wok zeleninu se shitake třeba za balení hlívy ústřičné, bambusové výhonky, jarní cibulku nebo konzervu terilované cizrny. Vše mám odzkoušeno a vše skvěle chutná ;-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma