TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bagely (celozrnné pečivo)

Zpět
  • Autor: abyss
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kvasnice

Energetická hodnota celkem: 9869 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 460 SAFA (g): 3 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 72 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1234 kJ

Bílkoviny (g): 11.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 57.5 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Mouky smícháme, vytvoříme v nich důlek, tam přidáme půl balíčku kvasnic a hnědý cukr, zalijeme troškou vody, necháme asi 15 minut stát. Poté dolijeme zbytek vody, přidáme lžíci soli a zpracujeme těsto. To dáme na zhruba hodinu kynout. Vytvoříme si bagely - z válečků tvoříme spojením kolečka s dírkou, podle velikosti můžeme vytvořit 8 až 12 kusů pečiva. (U 8 kusů má pak jeden hotový bagel cca 100 g.) V hrnci přivedeme vodu k varu a postupně do ní vkládáme bagely. Dvě minuty bagely vaříme z jedné strany a další minutu z druhé. Nakonec je všechny naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem (můžeme posypat ještě i semínky) a pečeme přibližně 20 - 30 minut při 200 stupních.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 01. 2014 20:14
No, tak o to se pokusím zcela jistě
07. 01. 2014 19:23
Tak hlavně ať chutnají! :))
07. 01. 2014 17:41
Tak jsem je našla :)...zítra se pustím do vaření,pečení :)
06. 01. 2014 14:25
Hhmmm to mne zaujalo zítra si zajdu z práce pro mouku :-)
21. 12. 2013 10:15
Těžko to s něčím úplně porovnat... jako klasické pečivo úplně ne, ale nějak daleko to k tomu zase taky nemá :D
21. 12. 2013 09:57
To je zajímavý recept. Jak to chutná?

Naši partneři