TOPlist


Losos na grilu v marinádě podle kuchaře Radka Kašpárka

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Papričky chilli5
Citrony20
Cukr hnědý (řepný, třtinový)5
Zázvor20
Rybí omáčka10
Chilli omáčka sladká50
Losos600

Energetická hodnota celkem: 5750 kJ

Bílkoviny (g): 134, Tuky (g): 73, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 21 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1917 kJ

Bílkoviny (g): 44.7, Tuky (g): 24.3, Sacharidy (g): 11.7 SAFA (g): 7 Cukry (g): 8.3 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

1 lžíce petržele, 1 lžíce máty ... nasekat nadrobno, sůl

Postup přípravy

Použijeme filet z lososa s kůží (vcelku). Zázvor a chilli nasekáme na drobno. Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme. Přidáme mátu a petrželku, lehce osolíme. Lososa dáme na pečící papír na plech, kůží dolů, potřeme marinádou a dáme do trouby, vyhřáté na 200°C, asi na 12 minut. Hotové rozkrájíme na porce. Podáváme nejlépe s pečivem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

19. 12. 2013 09:46

muriela

Zkusila jsem stejnou marinádu použít na mraženou tresku ... taky to není špatné, ale losos je losos...

15. 12. 2013 12:42

muriela

Myslím, že jsem zatím nejedla lepšího lososa ....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma