- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.8 |
Ocet | 2 |
Cibule | 15 |
Žampiony | 30 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 20 |
Mléko polotučné průměr | 60 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Máslo | 8 |
Olej běžný (průměr) | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř celý, kosti, kořenová zelenina
Energetická hodnota celkem: 841 kJ
Bílkoviny (g): 4,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, mírně zpěníme na tuku, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme, mírně osolíme a za občasného prošlehávání dobře provaříme. Ke konci varu zjemníme omáčku smetanou, přikyselíme octem, procedíme, přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené žampiony a omáčku provaříme. Omáčku připravujeme na vařené hovězí, telecí a vepřové maso.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.