TOPlist
Sledujte nás:

Žampionová omáčka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, kosti, kořenová zelenina

Energetická hodnota celkem: 841 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 6, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, mírně zpěníme na tuku, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme, mírně osolíme a za občasného prošlehávání dobře provaříme. Ke konci varu zjemníme omáčku smetanou, přikyselíme octem, procedíme, přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené žampiony a omáčku provaříme. Omáčku připravujeme na vařené hovězí, telecí a vepřové maso.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři