TOPlist


Žampionová omáčka

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.8
Ocet2
Cibule15
Žampiony30
Smetana na vaření 10 % tuku průměr20
Mléko polotučné průměr60
Mouka pšeničná hladká10
Máslo8
Olej běžný (průměr)5

Energetická hodnota celkem: 841 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 13 SAFA (g): 6 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, kosti, kořenová zelenina

Postup přípravy

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, mírně zpěníme na tuku, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme, mírně osolíme a za občasného prošlehávání dobře provaříme. Ke konci varu zjemníme omáčku smetanou, přikyselíme octem, procedíme, přidáme očištěné, na plátky nakrájené a na másle podušené žampiony a omáčku provaříme. Omáčku připravujeme na vařené hovězí, telecí a vepřové maso.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma