- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra vepřová | 2 |
Játra drůbeží | 3 |
Vepřové tučné průměr | 15 |
Vepřová krkovice | 15 |
Veka | 3 |
Mléko sušené odtučněné průměr | 1 |
Mouka pšeničná hladká | 2 |
Vejce celá průměr | 2 |
Cibule | 1 |
Husa průměr | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, muškátový květ mletý
Energetická hodnota celkem: 719 kJ
Bílkoviny (g): 8,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 4,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Očištěná a odblaněná játra jemně umeleme se žemlí rozmočenou v mléce připraveném ze sušeného mléka a vody. Přidáme prosátou mouku, koření, vejce, jemně strouhanou cibuli a vše vyšleháme. K vyšlehané játrové směsi přidáme jemně umleté, předem prosolené a proleželé vepřové maso, vypečené husí sádlo a šťávu a znovu vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme na kostky nakrájené pečené husí maso. Promíchanou směsí plníme paštikové formy vymazané částí vypečeného husího sádla, uzavřeme je a paštiku táhneme v 80
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.