TOPlist


Domácí pečivo dle Vaňka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 32.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Droždí20
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)275
Sádlo vepřové škvařené50
Mouka pšeničná hladká500

Energetická hodnota celkem: 9880 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 380 SAFA (g): 26 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 309 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 11.9 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 0.7 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl, kmín, mák.

Postup přípravy

Z vlažného mléka, droždí uděláme kvásek. Do mouky zamícháme sůl, přidáme kvásek a sádlo, vypracujeme těsto, které necháme kynout hodinu. poté z těsta uděláme 4 stejné díly a z každého dílů uděláme 8 bulek nebo 8 housek nebo 8 rohlíků. Necháme nakynout na plechu, potřeme vodou a posypeme mákem či kmínem. Pečeme dorůžova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma