TOPlist


Pečený králík s rozmarýnem

  • STOB recept
  • Autor: Magazín ONA DNES
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 110

Tento a dalších 65 receptů vychází v edici Zdravá kuchařka II v Mladé frontě DNES. Každý den karta s recepty zdarma. Chcete si je zajistit všechny? Více informací zde .

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Králičí průměr400
Ocet100
Víno červené250
Celer řapíkatý30
Olej olivový50
Mrkev400
Cibule200
Česnek40
Rajčatové pyré60

Energetická hodnota celkem: 6610 kJ

Bílkoviny (g): 88, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 128 SAFA (g): 20 Cukry (g): 55 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1653 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 32 SAFA (g): 5 Cukry (g): 13.8 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sůl, pepř, rozmarýn, dva bobkové listy, petrželka

Postup přípravy

1. Králíka naporcujeme, přelijeme octem, vínem, přidáme  svázané zelené natě, mrkev pokrájenou na čtvrtky, česnek, celé cibulky, polovinu oleje, bobkový list a lístky rozmarýny. Přikryjeme a necháme marinovat nejméně 24 hodin, otáčíme.  2. Králíka  vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Pak ho na sporáku zprudka opečeme. 3. Porce přendáme do pekáčku, přidáme rajčatové pyré, marinádu i se zeleninou, natěmi a kořením a pečeme asi 1, 5 hodiny v troubě předehřáté na 180 °C. Podléváme šťávou, případně podlijeme trochou vody či vývaru. Nakonec dochutíme solí a mletým pepřem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

01. 02. 2014 18:47

cerdofka

hmmm, mňam

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma