- Autor: emilka99
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Smetana Pilos 10% | 250 | 
| Smetana ke šlehání 31% | 0 | 
| Máslo čerstvé | 60 | 
| Hořčice kremžská průměr | 14 | 
| Hořčice plnotučná průměr | 21 | 
| Králičí průměr | 720 | 
Dochucovadla:
sůl, grilovací koření, mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 7735 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 154, 
                                                        Tuky (g): 126, 
                                                        Sacharidy (g): 14,
                                                        SAFA (g): 74,
                                                        Cukry (g): 13,
                                                        Vláknina (g): 0,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1289 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 2.3, SAFA (g): 12.3, Cukry (g): 2.2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Máslo rozpustíme (lze nahradit olejem), přidáme papriku a grilovací koření a zlehka osmahneme. Pak vmícháme obě hořčice. Králíka naložíme do připravené marinády, přikryjeme a necháme odležet do druhého dne. Pečeme při cca 200C přikryté alobalem, když maso potřebuje podlít, použijeme lehce osolenou smetanu (případně šlehačku). Když je maso měkké, dolijeme zbytek smetany a dopečeme kůrku na odkrytém pekáči. Šťávu z pekáče se smetanou můžeme dle potřeby a chuti zahustit např. Solamylem. Podáváme s pečenými brambory. Ty upečeme samostatně nebo je můžeme přidat k masu, když je skoro měkké a upéct je s masem ve smetaně.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









