- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Žampiony | 250 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
| Mouka pšeničná polohrubá | 10 | 
| Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 30 | 
| Cibule | 120 | 
| Krůtí prsa bez kůže | 440 | 
Dochucovadla:
sůl, kari
Energetická hodnota celkem: 2849 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 109, 
                                                        Tuky (g): 15, 
                                                        Sacharidy (g): 28,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 11,
                                                        Vláknina (g): 8,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 950 kJ
Bílkoviny (g): 36.3, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso pokrájíme a naložíme do směsi kari koření. Můžeme nechat odležet 2-3 hodiny v lednici. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a žampiony na plátky. Na pánev rozprášíme olej z rozprašovače a pánev zahřejeme - začneme cibulí, když dostává barvu přidáme maso. když se maso zatáhne, přidáme žampiony, můžeme trochu podlít vodou. Ale žampiony samy tekutinu pustí. Na závěr zjemníme trochou mléka s rozmixovanou lžící mouky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









