- Autor: Terrad
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brokolice | 350 |
Vločky ovesné | 30 |
Eidam 30% | 50 |
Smetana zakysaná 12% | 15 |
Vejce celá průměr | 55 |
Hraška | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, česnek
Energetická hodnota celkem: 2128 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1064 kJ
Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Brokolici si uvaříme v páře do polo měkka, nasekáme ji najemno, přidáme ovesné vločky, vajíčko, trošku zakysané smetany, prolisovaný česnek dle chuti, sůl, pepř, strouhaný eidam a zahustíme hraškou. Vytvarujeme karbanátky a můžeme smažit na oleji nebo dát směs do vymazané formy a péct jako nákyp. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše. Karbanátky dělám od oka, takže berte gramáže v receput spíš orientačně.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.