- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 100 |
vanilkový cukor | 3 |
Škorica mletá | 3 |
Vlašské ořechy | 10 |
Švestková povidla | 10 |
Jablka | 240 |
Máslo čerstvé | 3 |
Energetická hodnota celkem: 1131 kJ
Bílkoviny (g): 2,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 566 kJ
Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Umyté jablka rozdelíme na polky a vyberieme jadrovníky tak, aby sme v jednotlivých polkách urobili väčšie jamky. Do týchto potom dáme pol lyžičky lekváru a lyžičku mletých orechov. Na vrch dáme trošku masla a posypeme škoricou a vanilkových cukrom. Jablká dáme do jénskej misy a podlejeme trochu vodou alebo ovoc.šťavou a pečieme v predhriatej rúre približne 15-20 minút, nie na silnom ohni. Najlepšie chutia ešte teplé.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.