TOPlist


Zapečené jednohubky z knäckebrotu a zeleniny Créatif Duo

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Madeland light 30%30
Gorgonzola 48%20
Vejce celé (syrové)150
Créatif Duo Bonduelle zeleninová směs sterilovaná 265
Knäckebrot průměr66
Cottage 20% průměr360

Energetická hodnota celkem: 4582 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 77 SAFA (g): 25 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 382 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 6.4 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Dno pekáčku poklademe knäckebroty. Náplň si připravíme z cottage, vajec, přidáme zeleninovou směs, dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Ingredience na náplň promícháme a vlijeme na připravený podklad z knäckebrotů. Dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 20 minut, poté přidáme strouhaný sýr, skvěle se hodí například gorgonzola, a dopékáme dalších cca 20 minut, dokud není náplň ztuhlá. Nakrájíme na jednohubky a dle chuti dozdobíme petrželkou nebo jinou bylinkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (18 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

31. 12. 2017 20:32

Alexandria

Moc jsme si s rodinou pochutnali:)

30. 12. 2017 08:13

poradna

Knackebrot je moje oblíbená potravina, tak se těším.

28. 12. 2017 19:45

hajekrad

Mě by to chutnalo, ale mám strach, že by to všechnu zůstalo jen na mě.

28. 12. 2017 14:52

DanaR

Výborný nápad na zdravé pohoštění, určitě vyzkouším i různé alternativy.

26. 12. 2017 19:55

Sonel

Zajímavá inspirace.

26. 12. 2017 11:24

Yogii

Díky za komentář :-).

26. 12. 2017 11:15

Hanka Malkova

Gorgonzolu můžete jen rukou "nadrobit" nebo nakrájet nožem, záleží, jak moc mazlavou ji máte. Ale jde použít opravdu jakýkoli sýr, klidně i ta niva, nebo i méně výrazné sýry (eidam, madeland apod.). Zeleninu je určitě potřeba slít, jinak by náplň neztuhla. Knäckebrot ale tak jako tak změkne, ale nemyslím, že by to bylo na škodu. Tak určitě vyzkoušejte :-)

26. 12. 2017 10:35

Slonik71

Zajímavý recept

26. 12. 2017 10:31

poradna

určitě vyzkouším

26. 12. 2017 08:04

Pbyrtusova

Holky, vyzkoušela jste to už některá?

26. 12. 2017 08:04

Pbyrtusova

To vypadá zajímavě.

26. 12. 2017 01:03

Yogii

Martashi : máš pravdu, asi by to šlo jako s nivou na struhadle, i když ta je taky tužší než gorgonzola.

26. 12. 2017 00:27

martashi

Yogii: tu gorgonzolu bych vzala na kráječi na vajíčka, stejným způsobem jako na struhadle.

25. 12. 2017 22:43

bessi

zkusím

25. 12. 2017 19:42

ifucikova

Zajímavé, knäckebroty jsem zapékat ještě nezkoušela.

25. 12. 2017 19:31

babicka Eva

Zapečené kneckebroty jsem ještě nezkoušela.

25. 12. 2017 18:24

ajanka

Zajímavé

25. 12. 2017 17:56

Veve12

To vypadá moc dobře, vyzkouším :-)

25. 12. 2017 17:34

vachova

zajimavé.

25. 12. 2017 10:00

Yogii

Zeleninová směs se, předpokládám, slije, že? Jinak by asi byl knackebrot jako bláto. Úplně si neumím představit, jak nastrouhat gorgonzolu. Mám ji moc ráda, ale zralá je měkká a mazlavá. Kromě ní tu mám vše, tak mohu zkusit.

25. 12. 2017 06:06

Hanuja

Vypadá to dobře.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma