TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zapečené jednohubky z knäckebrotu a zeleniny Créatif Duo

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Energetická hodnota celkem: 4582 kJ

Bílkoviny (g): 89, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 77, SAFA (g): 25, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 382 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 6.4, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Dno pekáčku poklademe knäckebroty. Náplň si připravíme z cottage, vajec, přidáme zeleninovou směs, dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Ingredience na náplň promícháme a vlijeme na připravený podklad z knäckebrotů. Dáme péct do trouby na 180 °C. Pečeme cca 20 minut, poté přidáme strouhaný sýr, skvěle se hodí například gorgonzola, a dopékáme dalších cca 20 minut, dokud není náplň ztuhlá. Nakrájíme na jednohubky a dle chuti dozdobíme petrželkou nebo jinou bylinkou.

Fotografie

Hodnocení (18 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 12. 2017 20:32
Moc jsme si s rodinou pochutnali:)
30. 12. 2017 08:13
Knackebrot je moje oblíbená potravina, tak se těším.
28. 12. 2017 19:45
Mě by to chutnalo, ale mám strach, že by to všechnu zůstalo jen na mě.
28. 12. 2017 14:52
Výborný nápad na zdravé pohoštění, určitě vyzkouším i různé alternativy.
26. 12. 2017 19:55
Zajímavá inspirace.
26. 12. 2017 11:24
Díky za komentář :-).
26. 12. 2017 11:15
Gorgonzolu můžete jen rukou "nadrobit" nebo nakrájet nožem, záleží, jak moc mazlavou ji máte. Ale jde použít opravdu jakýkoli sýr, klidně i ta niva, nebo i méně výrazné sýry (eidam, madeland apod.). Zeleninu je určitě potřeba slít, jinak by náplň neztuhla. Knäckebrot ale tak jako tak změkne, ale nemyslím, že by to bylo na škodu. Tak určitě vyzkoušejte :-)
26. 12. 2017 10:35
Zajímavý recept
26. 12. 2017 10:31
určitě vyzkouším
26. 12. 2017 08:04
Holky, vyzkoušela jste to už některá?
26. 12. 2017 08:04
To vypadá zajímavě.
26. 12. 2017 01:03
Martashi : máš pravdu, asi by to šlo jako s nivou na struhadle, i když ta je taky tužší než gorgonzola.
26. 12. 2017 00:27
Yogii: tu gorgonzolu bych vzala na kráječi na vajíčka, stejným způsobem jako na struhadle.
25. 12. 2017 22:43
zkusím
25. 12. 2017 19:42
Zajímavé, knäckebroty jsem zapékat ještě nezkoušela.
25. 12. 2017 19:31
Zapečené kneckebroty jsem ještě nezkoušela.
25. 12. 2017 18:24
Zajímavé
25. 12. 2017 17:56
To vypadá moc dobře, vyzkouším :-)
25. 12. 2017 17:34
zajimavé.
25. 12. 2017 10:00
Zeleninová směs se, předpokládám, slije, že? Jinak by asi byl knackebrot jako bláto. Úplně si neumím představit, jak nastrouhat gorgonzolu. Mám ji moc ráda, ale zralá je měkká a mazlavá. Kromě ní tu mám vše, tak mohu zkusit.
25. 12. 2017 06:06
Vypadá to dobře.

Naši partneři