TOPlist


Krůtí maso v mrkvi

  • Uživatelský recept
  • Autor: olivaoliva
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový22
Krůtí prsa bez kůže600
Mrkev500
cibule100
Slepičí vývar Vitana (hotový pokrm)250
Mouka pšeničná bílá20
Sůl7

Energetická hodnota celkem: 4940 kJ

Bílkoviny (g): 148, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 81 SAFA (g): 7 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 19 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1235 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 20.3 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 4.8 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Sůl

Postup přípravy

Na oleji se opeče na kostky nakrájené krůtí prso. Po zatažení se maso vyndá, ve zbylém oleji se zpění cibule a opeče na kolečka nakrájená mrkev. Pak se vrátí maso, zapráší lžící hladké mouky, podlije připraveným drůbežím vývarem, osolí a za občasného míchání dusí do měkka (jak masa, tak mrkve). Jídlo má mít konzistenci velmi husté bramboračky. Podává se s bramborem, nebo samotné. Slepičí vývar Vitana je v receptu proto, že v databázi jiný není. Já si vařím vlastní.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma