TOPlist
Sledujte nás:

Lasagne Bolognese

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, bazalka, oregano, cukr, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 14766 kJ

Bílkoviny (g): 149, Tuky (g): 277, Sacharidy (g): 103, SAFA (g): 133, Cukry (g): 50, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2953 kJ

Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 55.4, Sacharidy (g): 20.6, SAFA (g): 26.6, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Dále přidáme rajský protlak s rajčaty a dusíme cca 30 min. Dochutíme bazalkou, oreganem a popř. cukrem. Omáčka by měla být sladkokyselá.Připravíme si bešamel. Rozehřejeme si máslo a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a muškátovým oříškem.Plátky lasagní spaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a následně je vložíme do studené vody, aby zůstaly “al dente”. Do zapékací mísy střídavě vkládáme plátky lasagní, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne a bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě cca 45min při 180 °C.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři