- Autor: silva163
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
lasagne | 200 |
Mleté maso míchané průměr | 500 |
Cibule | 20 |
Rajský protlak | 100 |
Rajčata | 300 |
Eidam 20% | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 5 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka, oregano, cukr, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 14766 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 277,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 133,
Cukry (g): 50,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2953 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 55.4, Sacharidy (g): 20.6, SAFA (g): 26.6, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme. Dále přidáme rajský protlak s rajčaty a dusíme cca 30 min. Dochutíme bazalkou, oreganem a popř. cukrem. Omáčka by měla být sladkokyselá.Připravíme si bešamel. Rozehřejeme si máslo a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a muškátovým oříškem.Plátky lasagní spaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje a následně je vložíme do studené vody, aby zůstaly “al dente”. Do zapékací mísy střídavě vkládáme plátky lasagní, vrstvu rajčatové omáčky, opět lasagne a bešamel. Zopakujeme všechny vrstvy ještě jednou a zakončíme rajčatovou omáčkou, bešamelem a strouhaným parmazánem. Zapékáme v troubě cca 45min při 180 °C.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.