TOPlist


Hovězí na víně

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vývar čirý250
Hovězí maso zadní průměr800
Slanina anglická100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Cibule250
Mrkev100

Energetická hodnota celkem: 8279 kJ

Bílkoviny (g): 183, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 38 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 2070 kJ

Bílkoviny (g): 45.8, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 11 SAFA (g): 9.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

bobkový list, tymián, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso odblaníme, nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka, 1 cibuli na kostičky. Promícháme a zalijeme dobrým červeným vínem. přidáme bobkový list a 3 snítky čerstvého tymiánu, necháme odležet minimálně do druhého dne, lépe na 48 hodin. Nakrájíme další 2 cibule na drobno, anglickou slaninu na kostičky. Cibuli a anglickou orestujeme na oleji spolu s čerstvě nadrceným pepřem, až cibule zesklovatí. Přidáme okapané maso s mrkví a také orestujeme. Přidáme víno (odstraníme bobkový list, tymián odrhneme z větviček), vývar a necháme pomalu probublávat pod pokličkou až do změknutí masa (cca 1,5hodiny). Nemícháme, jen občas potřeseme s hrncem. Dochutíme pepřem a solí. Podáváme s pečenými brambory nebo bramboro-mrkvovým pyré a zakysanou smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma