TOPlist


Zelny salat s krenem

  • Uživatelský recept
  • Autor: ksfga
  • Porce: 37.00
  • Doba přípravy (min.): 25

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cibule250
Sůl250
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Ocet150
Křen100
Zelí bílé hlávkové2800

Energetická hodnota celkem: 5925 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 335 SAFA (g): 0 Cukry (g): 259 Vláknina (g): 93 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 160 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 9.1 SAFA (g): 0 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Zelí najemno nakrájíme na nudličky a cibuli na kostičky. V míse smícháme všechny suroviny, důkladně promačkáme (mačkání nám nahrazuje šlapání, tak si dejme záležet). Až zelí pustí šťávu, přimícháme skleničku nastrouhaného křenu, necháme odležet půl hodiny a případně dochutíme ještě solí, cukrem a octem. Zelí můžeme ihned konzumovat, jinak jej namačkáme do dobře vymytých sklenic a uzavřeme. V lednici vydrží celý měsíc.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma