TOPlist


Bramboračka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Motylka88
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Bujón gurmánský Maggi (hotový výrobek)24
Vejce celá průměr55
Česnek10
Mouka pšeničná hladká30
Máslo čerstvé25
Voda, minerální vody bez příchutě2000
Celer bulva50
Petržel - kořen30
Mrkev70
Houby sušené průměr5

Energetická hodnota celkem: 1964 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 16 Cukry (g): 11 Vláknina (g): 9 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 491 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 10.3 SAFA (g): 4 Cukry (g): 2.8 Vláknina (g): 2.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, majoránka, místo bujónu a vody možné dát vývar

Postup přípravy

Houby chvíli povařím v asi půl litru vody..V hrnci rozpustím máslo a dozlatova na něm opražím mouku, pak jíšku zaliju studenou vodou(zbytek do 2l),promíchám, přidám nakrájené brambory,1 celou a 1 na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou petržel, celý celer a cibuli. Přiliju houby i s vývarem a vařím. Jakmile jsou brambory měkké, vyndám celer a cibuli a celou mrkev. Zbývá už jen dosolit, opepřit a dochutit majoránkou a stroužkem česneku.Nakonec rozklepnu vajíčko a rozmícám a nechám minutku provařit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma