- Autor: Motylka88
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bujón gurmánský Maggi (hotový výrobek) | 24 |
Vejce celá průměr | 55 |
Česnek | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Máslo čerstvé | 25 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Celer bulva | 50 |
Petržel - kořen | 30 |
Mrkev | 70 |
Houby sušené průměr | 5 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, místo bujónu a vody možné dát vývar
Energetická hodnota celkem: 1964 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 491 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Houby chvíli povařím v asi půl litru vody..V hrnci rozpustím máslo a dozlatova na něm opražím mouku, pak jíšku zaliju studenou vodou(zbytek do 2l),promíchám, přidám nakrájené brambory,1 celou a 1 na kolečka nakrájenou mrkev, nakrájenou petržel, celý celer a cibuli. Přiliju houby i s vývarem a vařím. Jakmile jsou brambory měkké, vyndám celer a cibuli a celou mrkev. Zbývá už jen dosolit, opepřit a dochutit majoránkou a stroužkem česneku.Nakonec rozklepnu vajíčko a rozmícám a nechám minutku provařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.