TOPlist


Hovězí perkelt s rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: Ondrejh6789
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)300
Máslo čerstvé25
Hovězí maso zadní průměr300
Rajčata 110
Paprika červená170
Smetana zakysaná 15%190
Cibule70

Energetická hodnota celkem: 8520 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 263 SAFA (g): 40 Cukry (g): 30 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2130 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 65.8 SAFA (g): 10 Cukry (g): 7.5 Vláknina (g): 3.3 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

Sůl, pepř, nové kořenmí, hřebíček, bobkový list, bujón, mletá sladká paprika, rozmarýn

Postup přípravy

Rýže: Rýži na hodinu namočíme, pak ji orestujeme na másle, zalijeme vodou asi centimetr nad rýži, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a hřebíček. Počkáme, až se voda vsákne do rýže a dáme péct na 30 minut na 150 stupňů. Perkelt: Hovězí nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a orestujeme. Až se maso zatáhne, přidáme cibuli, po vhcíli přidáme mletou sladkou papriku, mouku a zalijeme vodou. Vše osolíme, přidáme část bujónu a dusíme asi 30 minut. Poté přidáme rajče, papriku a dusíme, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma