TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí perkelt s rýží

Zpět
  • Autor: Ondrejh6789
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, nové kořenmí, hřebíček, bobkový list, bujón, mletá sladká paprika, rozmarýn

Energetická hodnota celkem: 8520 kJ

Bílkoviny (g): 90, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 263, SAFA (g): 40, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2130 kJ

Bílkoviny (g): 22.5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 65.8, SAFA (g): 10, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Rýže: Rýži na hodinu namočíme, pak ji orestujeme na másle, zalijeme vodou asi centimetr nad rýži, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a hřebíček. Počkáme, až se voda vsákne do rýže a dáme péct na 30 minut na 150 stupňů. Perkelt: Hovězí nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn a orestujeme. Až se maso zatáhne, přidáme cibuli, po vhcíli přidáme mletou sladkou papriku, mouku a zalijeme vodou. Vše osolíme, přidáme část bujónu a dusíme asi 30 minut. Poté přidáme rajče, papriku a dusíme, dokud maso úplně nezměkne. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a dochutíme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři