TOPlist


Hovězí plátek přírodní

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.3
Mouka pšeničná bílá průměr5
Cibule25
Olej běžný (průměr)8
Hovězí maso zadní průměr (syrové)120

Energetická hodnota celkem: 1077 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 6 SAFA (g): 4 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mírně osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmíhcáme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou šťávu procedíme na plátky, podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

06. 05. 2013 11:44

Knizova.M

miluji hovězí

04. 01. 2013 14:06

Nikitapa

mňamka

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma