- Autor: nonuschka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kapusta růžičková | 500 |
Brambory vařené | 200 |
Cibule | 100 |
Smetana zakysaná 12% | 200 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3381 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 88,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 564 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Cibuli nakrájenou na drobno zpěníme na olivovém oleji. Přidáme očištěnou nakrájenou kapustu a na malé kostky nakrájené brambory. Vaříme do z měknutí. Jakmile jsou brambory hotové, vyndáme část brambor a kapusty na talíř a polévku rozmixujeme tyčovým mixerém. Přidáme zakysanou smetanu, sůl a pepř a vrátíme část brambor a kapusty do polévky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.