- Autor: meschua
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bio Via Nautr jogurt bílý (Olma) | 150 |
Mouka špaldová celozrnná | 250 |
Vejce celá průměr | 165 |
Mléko trvanlivé odtučněné (0,5 % tuku) | 100 |
Olej palmojádrový, kokosový | 30 |
Zottarella Light | 220 |
Špenát | 150 |
Rajčata | 130 |
Paprika bílá | 100 |
Dochucovadla:
sol, talianske korenie, cesnak, bazalka
Energetická hodnota celkem: 8526 kJ
Bílkoviny (g): 113,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 216,
SAFA (g): 49,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2842 kJ
Bílkoviny (g): 37.7, Tuky (g): 25.7, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 16.3, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Cesto: 250 g celozrnnej spaldovej muky 80 g kokosoveho oleja, 125 g bieleho jogurtu, ½CL pdp ½ CL soli 1 vajce Plnka: 200 g baby spenatu 200 g light mozzarelly 3 paradajky, 3 struciky cesnaku 1 zelena paprika, sol, talianske korenie, rajcinova salsa (alebo pasirovane zemiaky) 2 vajicka 1dl nizkotucne mlieko Postup: Vsetky suroviny na cesto som si zmiesala v miske a miesila som dokial mi nevzniklo hladke nelepive cesto. Z cesta som vyformovala mensi bochnik, zabalila so potravinarskej folie a dala som na 30 min. do chladnicky. Po 30 min. som cesto vybrala, rozvalkala a prelozila do formy. Cesto som prstami popritlacala aj na okrajoch a poprepichovala vidlickou aby sa pri peceni nenafuklo. Takto pripravene cesto som potrela rajcinovou salsou (alebo pasirovanymi rajcinami) a cesnakom, poukladala umyte listky cerstveho spenatu, nakrajane paradajky a papriku. Dochutila solou a korenim. Nakoniec som posypala nakrajanou mozzarellou a zaliala rozslahanym vajickom s mliekom. Piecť pri teplote 200 st. cca 25-30 min.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.