TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

spaldovy zeleninovy kolac

Zpět
  • Autor: meschua
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sol, talianske korenie, cesnak, bazalka

Energetická hodnota celkem: 8526 kJ

Bílkoviny (g): 113, Tuky (g): 77, Sacharidy (g): 216, SAFA (g): 49, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 2842 kJ

Bílkoviny (g): 37.7, Tuky (g): 25.7, Sacharidy (g): 72, SAFA (g): 16.3, Cukry (g): 8.7, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 1.7

Postup přípravy

Cesto: 250 g celozrnnej spaldovej muky 80 g kokosoveho oleja, 125 g bieleho jogurtu, ½CL pdp ½ CL soli 1 vajce Plnka: 200 g baby spenatu 200 g light mozzarelly 3 paradajky, 3 struciky cesnaku 1 zelena paprika, sol, talianske korenie, rajcinova salsa (alebo pasirovane zemiaky) 2 vajicka 1dl nizkotucne mlieko Postup: Vsetky suroviny na cesto som si zmiesala v miske a miesila som dokial mi nevzniklo hladke nelepive cesto. Z cesta som vyformovala mensi bochnik, zabalila so potravinarskej folie a dala som na 30 min. do chladnicky. Po 30 min. som cesto vybrala, rozvalkala a prelozila do formy. Cesto som prstami popritlacala aj na okrajoch a poprepichovala vidlickou aby sa pri peceni nenafuklo. Takto pripravene cesto som potrela rajcinovou salsou (alebo pasirovanymi rajcinami) a cesnakom, poukladala umyte listky cerstveho spenatu, nakrajane paradajky a papriku. Dochutila solou a korenim. Nakoniec som posypala nakrajanou mozzarellou a zaliala rozslahanym vajickom s mliekom. Piecť pri teplote 200 st. cca 25-30 min.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři